směs | ||
---|---|---|
300 g | špaldové kroupy | |
1 ks | červená cibule (kolečka) | |
1 ks | avokádo | |
2-3 ks | celé vejce | |
podle chuti | ||
2 špetky | sůl | |
1 lžička | pálivá chilli omáčka | |
podle potřeby | ||
2 lžíce | olivový olej |
Špaldové kroupy uvaříme v osolené vodědo měkka, potom necháme odstát, případně slijeme přebytečnou vodu. Červenou cibuli nakrájíme na tenké plátky, uvaříme vajíčka, která pokrájíme na menší kousky, stejně tak pokrájíme jedno větší avokádo. Vše zamícháme do krup, které podle potřeby mírně dosolíme. Zakápneme olivovým olejem, kdo má rád pikantnější chuť, může vylepšit několika kapkami chilli omáčky.
Salát ze špaldových krup s avokádem podáváme jako vydatný bezmasý pokrm, ale salát bude skvěle chutnat třeba i s pikantní klobáskou nakrájenou na tenké plátky. Dobrou chuť!
Bulgur - všestranný pšeničný produkt
Tento u nás málo známý produkt se vyrábí z celozrnné pšenice. Je výživnější než rýže, stravitelnější než luštěniny a má příjemnou oříškovou chuť.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena