1 ks | cibule | |
1 ks | cuketa | |
2 lžíce | rajčatový protlak | |
5 listů | bazalka | |
2 lžíce | olivový olej | |
1 ks | paprika červená | |
8 ks | rajčata třešňová | |
10 dkg | parmská šunka | |
4 ks | bílá paprika | |
1 lžička | chilli pasta |
Zeleninu očistíme. Nakrájíme si bílé a červené papriky, cuketu, rajčata, cibuli a parmskou šunku na kousky. Připravíme si hlubokou pánev, do ní přidáme olivový olej a postupně v něm smažíme papriky, cuketu, cibuli. Po chvíli přidáme rajčata. Když je zelenina hotová, přidáme parmskou šunku, rajčatový protlak a chilli pastu. Krátce podusíme a na závěr přidáme bazalku. Salát ze smažených paprik, rajčat a cukety ihned servírujeme, ale chutná i za studena. Poznámka: Parmskou šunku lze samozřejmě vynechat.
Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo
Víte, že pravé maďarské lečo se připravuje bez vajec? Základem je kvalitní zelenina, maďarská klobáska a mletá paprika. A výsledek? Mizí z pánve bleskovou rychlostí, jak je dobré. FOTORECEPT krok za krokem.
Když milujete lečo: Zkuste skvělou variantu z cukety!
Máte rádi lečo? Co takhle vyzkoušet variantu z cukety, ve které nechybí kousky slaniny a klobásky? Cuketové lečo je chuťově výborné a na přípravu víc než snadné. FOTORECEPT krok za krokem.
Autor:5jideldenne
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena