Téměř veškerá zelenina se již dá sehnat celoročně. Nic nebrání tomu aby zeleninové saláty nebyly denní součástí našeho jídelníčku.
Hodnocení
3.0
/ 5 (64x)
Doba přípravy
15 min
Ingredience
2 ks
cibule
500 g
kedluben
3 ks
okurky kyselé
podle chuti
1 lžíce
olej
sůl
ocet
2 lžíce
voda
1 lžíce
cukr krupice
na ozdobu
2 lžíce
pažitka nasekaná
Postup přípravy
Kedlubny a cibuli oloupeme a všechnu zeleninu důkladně omyjeme. Cibuli nasekáme na jemno, okurky nakrájíme na nudličky a kedlubny nastrouháme na hrubém struhadle.
Vše jemně promícháme v salátové míse, zalijeme lžícemi vody, ochutíme olejem, solí, octem a cukrem podle chuti.
Připravený salát z kedluben a okurek zdobíme sekanou petrželkou. Pokud chceme, můžeme salát vychladit.