2 hrstě | baby špenát | |
50 g | sýr feta | |
70 g | čočka vařená | |
80 g | vařená řepa | |
5 lístků | čerstvá bazalka | |
zálivka | ||
---|---|---|
1.5 lžíce | olivový olej | |
0.5 lžičky | sůl | |
1 lžíce | javorový sirup | |
1 lžíce | jablečný ocet | |
0.3 ks | šťáva z limetky | |
1.5 lžíce | voda |
Připravíme si suroviny na zálivku (olivový olej, jablečný ocet, javorový sirup, sůl, vodu a šťávu z limetky). Vše v mističce důkladně promícháme.
Čočku uvaříme doměkka, stejně tak řepu, kterou nakrájíme na kousky o velikosti sousta (plátky nebo kostičky). Bazalku nasekáme a sýr feta rozdrobíme. Všechny suroviny na salát připravíme do talíře, posypeme rozdrobeným feta sýrem a zalijeme hotovou zálivkou.
Takto připravený salát s řepou a feta sýrem ihned podáváme. Můžeme přikusovat libovolné pečivo, ale je dobrý i samotný.
Foto: Pixabay.com
Polníček a rukola v salátech: Lepší jste nejedli!
Polníček s rukolou patří mezí ty nejzdravější potraviny vůbec a dá se s nimi v kuchyni kouzlit, a to zejména při přípravě salátů. Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty z křupavého polníčku a jemně nahořklé rukoly, kterým sluší zejména chuťová kombinace s rajčátky, cibulí, doplněná o různé druhy sýrů, ryb a drůbežího masa.
Autor:jana.harmackova
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena