2 ks | salát little gem | |
2 hrstě | salát polníček | |
2 lžíce | rajčatová salsa | |
0.5 ks | uzená makrela | |
2 hrstě | chlebové krutony | |
2 ks | nakládaná mrkev |
Saláty opereme ve studené vodě a necháme okapat, poté natrháme na kousky o velikosti sousta. Makrelu zbavíme kůže a zbavíme kostí. Nakládanou mrkev nakrájíme na kostičky nebo proužky. Můřeme použít i mrkev čerstvou a pomocí škrabky ji nahoblovat. Rajčatovou salsu připravíme podle receptu Pikantní rajčatová salsa. Starší chléb nakrájíme na kostičky a opečeme nasucho do křupava.
Ve velké míse smícháme saláty s mrkví a rajčatovou salsou, rozdělíme na talíře, posypeme kousky makrely a krutony. Salát s rajčatovou salsou a uzenou makrelou podáváme jako lehkou večeři.
Poznámka: Uzenou makrelu můžeme nahradit uzeným lososem, přidat ještě nastrouhaný parmazán apod. podle své chuti.
Polníček a rukola v salátech: Lepší jste nejedli!
Polníček s rukolou patří mezí ty nejzdravější potraviny vůbec a dá se s nimi v kuchyni kouzlit, a to zejména při přípravě salátů. Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty z křupavého polníčku a jemně nahořklé rukoly, kterým sluší zejména chuťová kombinace s rajčátky, cibulí, doplněná o různé druhy sýrů, ryb a drůbežího masa.
Videorecept: Zeleninový salát podle Anny
Univerzální recept na zeleninový salát, který můžete udělat i 100× jinak. Vypadá i chutná skvěle.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena