1 hrnek | bulgur | |
2 hrnky | teplá voda | |
1 ks | uzené tofu | |
0.5 ks | dýně Hokaido | |
100 g | polníček | |
1 ks | velké rajče | |
2 lžíce | olej | |
1 lžíce | pepř a sůl | |
2 lžičky | mletá uzená paprika | |
1 hrst | dýňová semínka | |
2 stroužky | prolisovaný česnek |
Dýni očistíme, nakrájíme na kostky a přendáme do misky. Tofu nakrájíme na podobné kostky jako dýni a přidáme do misky k dýni. Zakápneme olejem, přidáme 2 stroužky prolisovaného česneku, osolíme, opepříme a přidáme 2 lžičky uzené červené papriky. Dýni a tofu pečlivě promícháme a přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Dáme péct do předehřáté trouby na 200 °C zhruba na 25 minut.
Mezitím si uvaříme bulgur. Propláchnutý bulgur vaříme v osolené vodě zhruba 15 minut. Poté stáhneme ze sporáku, přiklopíme pokličkou a necháme dojít.
Do hotového bulguru zamícháme pečenou dýni a tofu. Rajče umyjeme a nakrájíme nadrobno, polníček natrháme na lístečky a oboje přidáme do bulguru.
Hotový salát s bulgurem a pečenou dýní podáváme sypaný dýňovými semínky jako lehký hlavní chod.
Kuskus a bulgur: Zdravá konkurence rýže
Klasicky vařenou či dušenou rýži máme často na talíři - doma i v restauraci. Ale už málokterý jídelní lístek obsahuje kuskus či bulgur, přitom se k pokrmu často hodí lépe.
Videorecept: Salát z černé čočky podle Anny
Tak tohle je vážně pecka! Salát z černé čočky Beluga je naprosto dokonalý! Kombinace sladkého kokosového mléka, pikantnosti zázvoru a kyselosti citronu vás naprosto dostane!
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena