2 ks | vejce | |
100 g | anglická slanina | |
0.3 hlávky | ledový salát | |
1 lžíce | lime štáva | |
1 lžíce | balzamikový ocet | |
0.3 hlávky | kadeřavý salát | |
1 hrst | bílé pečivo | |
6 plátků | pršut | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý barevný pepř |
Vejce uvaříme naměkko.
Na pánvi s trochou oleje osmahneme anglickou slaninu společně s nakrájeným bílým pečivem. Saláty natrháme do mísy, zakápneme balsamikem a limetovou šťávou. Zlehka promícháme rukama, přidáme slaninu s pečivem, natrhané plátky pršutu a znovu lehce promícháme.
Salát naklademe na talíř a na něj rozpůlíme vejce naměkko. Salát pro chlapy opepříme barevným pepřem, vejce mírně osolíme a můžeme servírovat.
Halloumi – perfektní sýr do letních salátů i na gril
Už jste slyšeli o halloumi? Tenhle slaný, a i jinak velmi specifický sýr, pochází z ostrova Kypr a řadí se mezi pochoutky středomořské kuchyně. Patří mezi nejstarší sýry na světě a v posledních letech se objevuje i u nás, především během oblíbených letních grilovaček. Halloumi se skvěle hodí na pánev, do trouby i na gril, protože se ani vlivem vysoké teploty neroztéká a drží tvar.
Videorecept: Zeleninový salát podle Anny
Univerzální recept na zeleninový salát, který můžete udělat i 100× jinak. Vypadá i chutná skvěle.
Autor:Richard Novák
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena