směs | ||
---|---|---|
6-8 ks | rajčata | |
1 ks | cibule | |
1 ks | zelená paprika | |
1 hrst | čerstvý koriandr | |
1 stroužek | česnek | |
2 ks | červené chilli papričky | |
podle chuti | ||
2 špetky | sůl | |
1 špetka | pepř | |
zálivka 1 | ||
2 lžíce | olivový olej | |
zálivka 2 | ||
1 lžíce | šťáva z citronu |
1. Připravíme si větší mísu, rajčata dobře omyjeme a zbavíme jádřinců. Rajčata, papriku, cibuli a chilli papričky pokrájíme na menší kostičky. Česnek prolisujeme a vše vložíme do mísy. Přidáme hrst čerstvého a na drobno nasekaného koriandru, zakápneme citronovou nebo limetovou šťávou a olivovým olejem. Nakonec přidáme sůl a pepř dle chuti. Dobře promícháme.
2. Salát Pico de Gallo podáváme chlazený, nejlépe s opečeným toastem, klasickou přílohou k salátu je však nachos. Pico de Gallo je snadný na přípravu, přitom dobře poslouží i jako rychlá, lehká, zdravá a chutná večeře.
(doba přípravy null min)
Se zeleninou se dá při vaření kouzlit. Ty nejlepší recepty z čerstvých rajčat
Rajčata jsou v kuchyni zcela nepostradatelná. Pokud milujete chuť zralých rajčat a chcete vyzkoušet nové recepty, máme pro vás tipy na zpracování a výborné pokrmy, ve kterých si rajčata můžete dopřát ve spoustě podob.
Pochutnejte si na těch nejlepších receptech z rajčat
Milujete chuť zralých rajčat a chcete vyzkoušet nové recepty? Vybrali jsme pro vás výborné pokrmy, ve kterých si rajčata můžete dopřát jak v čerstvé podobě, tak zapečená, v podobě omáček, polévek, chuťovek a netradičně i v pomazánce.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena