0.5 ks | bageta | |
2 ks | salát římský | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
česnek | ||
parmazán | ||
olivový olej na smažení | ||
zálivka | ||
2 ks | žloutek | |
1 ks | citron | |
1 lžička | francouzská hořčice | |
1 lžička | parmazán | |
2 ks | ančovičky | |
150 ml | olivový olej | |
2 lžičky | dijonská hořčice |
1. Salát rozebereme na listy, vypereme v proudu studené vody, roztrháme na středně velké kousky a dáme přikryté chladit do lednice.
2. Dresink si připravíme ze žloutků, do kterých metličkou vmícháme dijonskou a hrubou hořčici, šťávu z citronu a na velmi jemné kousky nasekané ančovičky. Slabým proudem vléváme za neustálého míchání olivový olej. Nakonec vmícháme strouhaný parmazán. Je důležité, aby dresink měl hustší konzistenci a mohl tak ulpívat na listech salátu.
3. Krutony si připravíme z menší bílé bagety, kterou nakrájíme na kostičky. Ty můžeme dát na pár minut vysušit do předehřáté trouby na cca 200 °C (nebudou pak sát tolik oleje a lépe se osmaží ze všech stran).
4. Mezitím si důkladně vytřeme pánev rozpůlenou paličkou česneku a dáme rozehřát olej. Krutony vsypeme na pánev a dozlatova osmažíme.
5. Salát Caesar vyjmeme z lednice a vmícháme připravený dresink. Po naservírování na talíři poklademe pár hoblinkami parmazánu a posypeme krutony. Nezapomeňte, že dresink smícháme se salátem až těsně před podáváním.
Udon nudle se zeleninou krok za krokem
Tip na vynikající bezmasý oběd inspirovaný asijskou kuchyní, ve kterém jsou základem udon nudle. Překvapí vás snadnou a velmi rychlou přípravou.
Polníček a rukola v salátech: Lepší jste nejedli!
Polníček s rukolou patří mezí ty nejzdravější potraviny vůbec a dá se s nimi v kuchyni kouzlit, a to zejména při přípravě salátů. Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty z křupavého polníčku a jemně nahořklé rukoly, kterým sluší zejména chuťová kombinace s rajčátky, cibulí, doplněná o různé druhy sýrů, ryb a drůbežího masa.
Autor:David Šimek
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena