2-3 stroužky | česnek | |
1 ks | cibule | |
300 g | čínské zelí | |
250 g | hovězí mleté maso | |
2 ks | chilli paprika | |
200 g | široké rýžové nudle | |
100 g | nakládaná loupaná rajčata | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
100-150 ml | zeleninový vývar | |
arašídový olej | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
na ozdobu | ||
nať jarní cibulky |
Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Chilli papriky očistíme, zbavíme jadérek a drobně usekáme. Čínské zelí očistíme a nakrájíme na větší kousky. Rýžové nudle připravíme podle návodu na obalu a uchováme na teple. Na oleji necháme zesklovatět cibuli s česnekem, pak vmícháme mleté maso a vše restujeme asi 10 minut, dokud se maso nezačne drobit. Pak vmícháme nakrájené chilli papriky, nakládaná drcená rajčata a vše za stálého míchání dusíme asi 15 minut. Podle potřeby směs podléváme vývarem. Nakonec vmícháme nakrájené zelí, vše krátce podusíme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Rýžové nudle rozdělíme na nahřáté talíře potřené arašídovým olejem. Na nudle navršíme pikantní masovou směs a vše ozdobíme nasekanou jarní cibulkou. Rýžové nudle s pikantním masem podáváme jako hlavní chod.
Videorecept: Čínské brambory a červené fazole pro všechny, kteří milují pikantní pokrmy
Levně, zdravě a chutně - tak se dá jednoduše shrnout dnešní hlavní chod z brambor a červených fazolí. Vše skvěle doplní chilli papričky, chilli pasta, česnek a šalotka - o solidní pálivosti nemůže být pochyb.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena