zálivka | ||
---|---|---|
2 lžíce | cukr | |
1 špetka | sůl | |
2 lžíce | ocet | |
1 špetka | kmín | |
0.5 l | voda | |
1 lžíce | olivový olej | |
salát | ||
1 ks | cibule | |
1 ks | mrkev | |
0.5 hlávky | čínské zelí | |
0.5 ks | paprika červená | |
0.5 ks | paprika žlutá |
Zelí, malou cibuli a papriky očistíme. Zeleninu nakrájíme nadrobno, větší oškrábanou mrkev nastrouháme. Vše nasypeme do mísy, osolíme, přidáme kmín, olivový olej, zalijeme zálivkou připravenou z cukru, octa a vody. Salát dobře promícháme. Rychlý salát pro podporu imunity necháme vychladit a podáváme jako přílohu k masu nebo jako samostatný pokrm.
Polníček a rukola v salátech: Lepší jste nejedli!
Polníček s rukolou patří mezí ty nejzdravější potraviny vůbec a dá se s nimi v kuchyni kouzlit, a to zejména při přípravě salátů. Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty z křupavého polníčku a jemně nahořklé rukoly, kterým sluší zejména chuťová kombinace s rajčátky, cibulí, doplněná o různé druhy sýrů, ryb a drůbežího masa.
Videorecept: Zeleninový salát podle Anny
Univerzální recept na zeleninový salát, který můžete udělat i 100× jinak. Vypadá i chutná skvěle.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena