drobenka | ||
---|---|---|
4 lžíce | cukr | |
2 lžíce | máslo | |
5 lžic | hrubá mouka | |
těsto | ||
1 hrnek | cukr | |
0.5 hrnku | olej | |
2 ks | vejce | |
mléko | ||
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva | |
2 hrnky | polohrubá mouka | |
1 kelímek | bílý jogurt | |
podle chuti | ||
rebarbora |
Veškeré ingredience na těsto smícháme. Mléko dáme podle potřeby. Dáme ho tolik, aby těsto šlo vylít na plech. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem.
Rebarboru oloupeme, nakrájíme na špalíčky 1 - 2 cm dlouhé a posypeme jí těsto. Nakonec si z másla, cukru a mouky vypracujeme drobenku, kterou posypeme celý koláč.
Rychlý rebarborový koláč s drobenkou pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 20 - 30 minut. Upečený koláč necháme vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat.
Veganský rebarborový koláč se sněhem krok za krokem
Recept na vynikající veganský rebarborový koláč s nádechem pomerančů a sněhovou čepicí. Naučíme vás ho krok za krokem.
Spojení chutí, které vás bude bavit: Upečte křehký rebarborový koláč s třešněmi
Recept na křehký koláč se sezónním ovocem, který vás naučíme opět krok za krokem.
Autor:Elka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena