těsto | ||
---|---|---|
1 hrnek | cukr | |
0.5 hrnku | olej | |
1 ks | vejce | |
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva | |
2 hrnky | polohrubá mouka | |
0.5 hrnku | vlažná voda | |
náplň | ||
cukr | ||
2 ks | vejce | |
mléko | ||
1 balíček | vanilkový cukr | |
2 balíčky | polotučný tvaroh |
Vejce vyšleháme s cukrem. Přidáme olej, vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vymícháme řidší těsto. Z tvarohů, vajec, cukrů a mléka rozmícháme náplň. Mléko dáme podle potřeby a cukr podle chuti. Náplň by měla mít řidší těsto. Na vymazaný a vysypaný plech dáme asi 2/3 těsta. Na těsto nalijeme tvarohovou náplň a zalijeme zbytkem těsta. Na tvaroh můžeme dát ještě ovoce. Rychlý koláč s tvarohem pečeme v předehřáté troubě dozlatova. Upečený rychlý koláč s tvarohem necháme trochu vychladit, nakrájíme a můžeme podávat.
Nejoblíbenější moučníky s tvarohem: Vrhněte se na pečení a oslaďte život celé rodině
Také milujete tvarohové koláče a dorty? Máte rádi sladkou klasiku, nebo naopak rádi zkoušíte nové recepty? Přinášíme vám výběr 10 moučníků, které rozhodně nezklamou.
Klasické české pečení: Babiččiny buchty na 5 způsobů
Pravé české buchty - voňavé, jemné, vláčné a nadýchané jako peříčko. Jejich pečení je pro většinu z nás velkou výzvou, ale s našimi prověřenými recepty se do nich můžete pustit třeba hned. Zaručeně se podaří.
Autor:Rozárie
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena