1 ks | listové těsto (rozválený plát) | |
na potření | ||
---|---|---|
1 ks | vejce | |
náplň | ||
4 ks | jablko | |
3 lžičky | rozinky | |
1 lžička | skořice mletá | |
3 lžíce | vanilkový cukr |
Jablka oloupeme, nastrouháme nahrubo a vymačkáme z nich šťávu. Nastrouhaná jablka smícháme s vanilkovým cukrem, skořicí a rozinkami. Plát listového těsta rozbalíme a doprostřed rozprostřeme jablečnou směs. Směs plátem těsta zabalíme a hlavně pořádně spojíme konce těsta. Závin potřeme vajíčkem a dáme péct na 170 °C cca 25 minut, dokud těsto nezezlátne. Rychlý jablečný závin můžeme podávat i teplý a ozdobený pravou domácí šlehačkou.
Záviny a štrúdly na sladko i na slano: Klasické i nápadité recepty do vaší kuchařky
Rádi pečete a hledáte inspiraci, co si dopřát sladkého ke kávičce? Nebo vás čeká rodinná oslava a nedáte dopustit na domácí slané chuťovky? V obojím případě máme pro vás skvělé tipy. Připravili jsme pro vás ty nejlepší recepty na slané i sladké záviny a štrúdly a poradíme, čím tentokrát těsto naplnit. Nechybí ani recept na domácí listové těsto.
Inspirujte se, jak zpracovat jablka: 8 skvělých receptů na víkend
Z jablíček neupečeme jen štrúdl, jejich využití může být opravdu pestré a jejich obsah v moučnících znamená vždy vláčnost a jemnost. Máme pro vás pár receptů, které se vyplatí vyzkoušet.
Autor:Just cook
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena