4 ks | vejce | |
1 l | mléko | |
1 ks | cibule | |
1-2 hrstě | houby | |
4 ks | rohlík | |
podle chuti | ||
---|---|---|
česnek | ||
sůl | ||
majoránka | ||
mletý pepř | ||
mletá sladká paprika | ||
podle potřeby | ||
máslo |
Na kousíčky pokrájené pečivo namočíme do mléka. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme. Mezitím si na pánvi osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme houby a podusíme je. Hotovou směs přidáme k pečivu v mléce. Vznikne husté těsto, které dochutíme solí, pepřem, paprikou, majoránkou a rozetřeným česnekem. Přidáme ještě vejce a promícháme. Připravenou směs vylijeme do máslem vymaštěného pekáčku. Rychlý hubník pečeme zvolna v předehřáté troubě asi 40 minut. Rychlý hubník podáváme s čerstvou zeleninou.
Foto: Shutterstock.com
Vánoční videorecept: Houbový kuba podle šéfkuchaře restaurace Grand Cru
Houbový kuba v luxusním podání. Tenhle recept na tradiční vánoční pokrm podle šéfkuchaře Jana Punčocháře musíte vyzkoušet! Příprava není nijak náročná na čas a postačí opravdu jen pár ingrediencí.
Autor:100
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena