těsto | ||
---|---|---|
2 hrnky | cukr | |
1 hrnek | rostlinný olej | |
3 ks | vejce | |
1 lžička | skořice | |
1 lžíce | kakao | |
1 hrnek | mléko | |
4 ks | jablko | |
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva | |
3 hrnky | polohrubá mouka |
Věděli jste?
Jablečné koláče na různé způsoby jsou známé po celém světě. Každý region či země má svoji oblíbenou verzi, ale klíčové ingredience zůstávají podobné. Autentičnost koláči dodává hlavně výběr těsta a použité koření, které koláč chuťově obohatí.
Jednoduchý obrácený jablečný koláč krok za krokem
Vynikající moučník, který je opravdu jednoduchý na přípravu a díky jablíčkům je úžasně šťavnatý.
TOP 14 receptů na hrníčkové moučníky
Nejlepší hrnkové recepty na buchty, koláče i bábovky - vše bez vážení, aby příprava byla co nejjednodušší.
6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl
Křehké, voňavé a plné jablíček - takové jsou domácí štrúdly. Tažené těsto a ovocnou náplň lze připravit podle klasického receptu, ale vyplatí se odhodit strach z novot a těsto třeba zjemnit jogurtem, ozvláštnit pivem a do náplně přidat i jiné suroviny pro zvýraznění chuti.
Autor:Radka Křičenská
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena