těsto | ||
---|---|---|
2 ks | vejce | |
0.8 hrnku | mléko | |
0.8 balíčku | kypřicí prášek do pečiva | |
1 balíček | vanilkový cukr | |
drobenka | ||
125 g | máslo | |
1 hrnek | cukr krystal | |
2 hrnky | polohrubá mouka | |
podle chuti | ||
ovoce | ||
podle potřeby | ||
tuk na vymazání | ||
mouka na vysypání |
1. Z polohrubé mouky, cukru krystal a másla uděláme drobenku. 1 hrnek z ní odebereme na posypání buchty a do zbytku přidáme ostatní ingredience (2 vejce, 3/4 hrnku mléka, vanilkový cukr a prášek do pečiva).
2. Umícháme hladké těsto, které vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Poklademe libovolným ovocem a posypeme zbylou drobenkou.
3. Drobenkový koláč pečeme 15 - 20 minut při 200 °C.
4. Rychlý drobenkový koláč s ovocem podáváme nakrájený na kostky třeba k čaji. Podle chuti můžeme ještě pocukrovat.
Koláče z plechu: Ovocné, tvarohové i s mákem
Jaká by to byla neděle bez sladké vůně linoucí se z trouby. Připravili jsme pro vás 6 receptů na koláče, na které nedáme dopustit.
KVÍZ: Kolik toho víte o červnové úrodě bylinek, ovoci a zelenině? Otestujte se
V červnu se již ve velkém radujeme z plodů na našich zahrádkách. Všechno kvete, zelená se a my nevíme, co s množstvím úrody. Jak právě utržené ovoce a zeleninu využít v kuchyni? Řekneme si pár užitečných rad ke zpracování a v našem KVÍZU se třeba dozvíte nějakou tu perličku, kterou jste o červnových surovinách netušili.
Autor:Mariana
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena