Jednoduchý recept na makovec tak, jak ho dělávám já.
Hodnocení
4.0
/ 5 (37x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
9x
Ingredience
Ostatní
Olej100 ml
Vejce1 ks
Rum
Mléko250 ml
Voda100 ml
Kypřicí prášek do pečiva1 ks
Cukr krupice4 lžíce
Skořice mletá
Hladká mouka 100 g
Citronová kůra
Polohrubá mouka150 g
Mletý mák100 g
Podle potřeby
Tuk na vymazání
Mouka na vysypání
Postup přípravy
Formu nebo plech vymažeme a vysypeme. Troubu předehřejeme na 150 °C.
Do robota dáme postupně všechny suroviny, zapneme a vymícháme spíše řídké těsto. Vzniklé těsto na makovec nalijeme do formy, tu pak vložíme do trouby a zvolna pečeme asi 45 minut.
Upečený makovec necháme trochu vychladnout, podle chuti ocukrujeme, nakrájíme a můžeme podávat.
Možné úpravy jsou rozříznout napůl a potřít třeba malinovou marmeládou nebo pudinkem.
Omlouvám se, ale v prvém receptu vypadlo nějakým nedopatřením 100 ml oleje. Jelikož to nešlo jinak opravit, řešil jsem to vložením dalšího receptu, kde již těch 100 ml oleje nechybí. To je důvod.
Michal Jelínek
Upečeno..
..pekla jsem bez oleje, přidala jsem ořechy, místo skořice kávovinovou směs, přistrouhala jedno jablko, pro vláčnost, byla dobrota, díky :))