2 lžíce | cukr | |
1 špetka | sůl | |
3 ks | vejce | |
400 ml | mléko | |
1 lžička | skořice mletá | |
250 g | hladká mouka | |
0.5 balení | kypřicí prášek do pečiva |
1. Vejce rozklepneme a oddělíme na žloutky a bílky. K bílkům přidáme špetku soli, vyšleháme sníh a dáme bokem. V druhé misce vyšleháme žloutky s mlékem do pěny. Mléko i vejce by měly mít pokojovou teplotu. Poté přidáme ostatní suroviny, tedy mouku smíchanou s kypřicím práškem, cukrem, skořicí a opět prošleháme. Nakonec lžící po částech vmícháme ušlehaný sníh. Necháme pár minut odstát, mezitím si nachystáme pánev.
2. Rozehřejeme pánev na středním plameni, mašlovačkou potřeme olejem, lžící tvarujeme lívance na pánvi a opékáme z obou stran dozlatova.
3. Lívance podáváme s bílým jogurtem, tvarohem či zakysanou smetanou a čerstvým ovocem.
Tip na zdravou snídani: Rychlé veganské lívance krok za krokem
Vyzkoušejte náš recept na rychlou a zdravou snídani. Lívance chutnají výborně s fíky, které nyní dozrávají a jsou k sehnání v obchodech. Navíc působí blahodárně na imunitní systém a napomáhají trávení.
Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou
Znáte lepší sladkou snídani, než právě připravené palačinky? Máte je rádi s marmeládou, čokoládou, tvarohem či plněné ovocem? Tyto recepty na palačinky jsou jednoduché, rychlé a prověřené, zkusit můžete i zdravější variantu a do těsta přidat ovesné vločky. Jen se po nich zapráší!
Autor:Markéta v troubě
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena