130-140 g | cukr | |
1 špetka | sůl | |
2 ks | vejce | |
200 g | strouhaný kokos |
Nejtradičnější druhy vánočního cukroví: Jaký je jejich původ?
A máme tu znovu tu kouzelnou dobu pečení vánočního cukroví, které je v některých českých domácnostech doslova sportovní disciplínou. Pečeme až neuvěřitelné množství druhů a hospodyňky v těchto dnech zahajují vášnivé debaty na téma, kdy vlastně začít péct a také z čeho. Výběr starých i nových receptur je přebohatý, na ty nejtradičnější a nejoblíbenější druhy však má obvykle každý svůj malý zlepšovák.
Co s bílky po pečení cukroví? Spotřebujte je nejen do kokosek!
Při pečení cukroví nám často zbude spousta bílků. Jestli nevíte, jak je použít, dáme vám pár tipů. Bílky se dají užít nejen do dalšího cukroví, ale i k přípravě jiných dezertů - za zkoušku rozhodně stojí bílkový chlebíček nebo luxusní bezé.
Videorecept: Božské kokosky podle Anny
Zdravější Vánoce se přece neobejdou bez božských kokosek! Tady máte recept na ty nejlepší, a ještě jen ze tří surovin.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena