krém | ||
---|---|---|
250 g | mascarpone | |
200 g | smetana ke šlehání (31%) | |
70 g | cukr moučka | |
těsto | ||
250 g | cukr krystal | |
2 hrnky | polohrubá mouka | |
1 balíček | prášek do pečiva | |
0.5 hrnku | olej | |
1 hrnek | mléko | |
1 ks | celé vejce | |
na ozdobu | ||
1 balení | červená želatina | |
400 g | čerstvé jahody |
Bohatý červen: Dozrávající jahody a třešně v oblíbených receptech
První letní měsíc, červen, je specifický dozráváním prvního ovoce. Konečně se tak dostaneme ke sladkým plodům jahod a třešní, vydáváme se na oblíbené samosběry a začínáme ovocné plody zavařovat a připravovat domácí marmelády. Období ovocných koláčů a plněných knedlíků právě začalo, oprášíme vám ty nejlepší recepty, které se vyplatí uložit do kuchařky mezi oblíbené.
Sklízíme a zavařujeme jahody: Zkuste jahodové pyré i výbornou marmeládu
Jaro nám pomalu přechází v léto a na našich zahrádkách se to začíná červenat krásnými sladkými plody - jahodami. Kdo by odolal? Přinášíme několik tipů, jak si je nejlépe vychutnat nyní, ale také v zimě.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena