1 ks | cibule | |
2 lžíce | olej | |
2 stroužky | česnek prolisovaný | |
250 g | žampiony | |
1 balení | rostlinná smetana | |
250 ml | zeleninový vývar | |
1 špetka | pepř a sůl | |
1 lžička | kmín | |
500 g | brambory | |
1 lžička | sůl |
Cibuli nakrájíme na jemno a na pánvi s rozpáleným olejem necháme zesklovatět. Poté nakrájíme žampiony na plátky a dáme na pánev. Posypeme drceným kmínem, přidáme prolisovaný česnek a orestujeme do zezlátnutí. Následně podlijeme trochou vody, nebo zeleninovým vývarem, zalijeme rostlinnou smetanou a dochutíme solí a pepřem. Omáčku zhruba 10 minut povaříme, aby zredukovala svůj objem.
Brambory očistíme, nakrájíme na měsíčky a dáme na plech. Pokapeme olejem a osolíme a vložíme do předehřáté trouby na 190 °C. Pečeme zhruba 30 minut doměkka a dozlatova.
Upečené brambory dáme na talíř a podáváme přelité hotovou žampionovou omáčkou.
Videorecept Pohanka a dušené houby
Videorecept na přípravu lehkého a zdravého pokrmu z pohanky a dušených hub. Pohanka je superpotravinou, kterou znaly a používaly při vaření už naše babičky, a společně s houbami tvoří výtečnou kombinaci.
Budete je milovat! TOP 8 receptů na české omáčky
Co vás jako první napadne, když se řekne typicky české jídlo? Přece omáčka! Tradiční českou kuchyni si bez omáček nedokážeme představit - koprová, svíčková, rajská, ale hlavně kvalitně připravený guláš! Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty našich čtenářů.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena