2 lžičky | med | |
200 g | polotučný tvaroh | |
300 g | mražené jahody |
Mražené nebo čerstvé jahody nasypeme do mixéru a rozmixujeme do hladka. Přidáme tvaroh, med a opět prošleháme. Zmrzlinu připravenou z mraženého ovoce ihned podáváme. V opačném případě plníme tvarohovo-jahodovou zmrzlinou formičky nebo kelímky od jogurtů, do kterých vložíme dřívko. Nanuky vložíme do mrazáku a necháme pár hodin ztuhnout. Tato tvarohovo-jahodová zmrzlina je zdravá a skvěle osvěží v parných dnech.
Ovocné osvěžení z dozrávajících jahod: Domácí zmrzlina, nanuky i sorbet
Jahodová sezóna je před námi, tak si ji pojďme pořádně užít. Naučíme vás nejen domácí jahodovou zmrzlinu, ale i zdravější a lehčí sorbet, jahodové nanuky a úžasně jednoduchou jahodovou dřeň.
10+1 otázek: Jak vybrat tu nejlepší zmrzlinu?
Máte rádi smetanové zmrzliny, nebo raději dáte přednost ovocnému sorbetu? Jak poznat kvalitní produkt? Která zmrzlina je ta nejzdravější? Spoustu otázek zodpoví Míša Bebová, biochemička a odbornice na zdravou výživu.
Autor:Hanka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena