2 stroužky | česnek | |
100 g | niva | |
100 g | eidam | |
oregano | ||
100 g | parmazán | |
400 ml | sladká smetana | |
4 ks | tavený sýr |
Rychlou sýrovou omáčku podáváme s těstovinami nebo jinou přílohou dle chuti.
NÁŠ TIP: Co dělat, když se sýrová omáčka srazí?
Sýrová omáčka se srazí, když ji během vaření dostatečně nepromícháte - v omáčce vzniknou takzvané "žmolky". Ale co s tím? Vlijte ji do mísy a prošlehávejte ji balonovou metlou, nebo ručním mixerem, až bude znovu krásně hladká.
Budete je milovat! TOP 8 receptů na české omáčky
Co vás jako první napadne, když se řekne typicky české jídlo? Přece omáčka! Tradiční českou kuchyni si bez omáček nedokážeme představit - koprová, svíčková, rajská, ale hlavně kvalitně připravený guláš! Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty našich čtenářů.
Videorecept: Koprovka nebo křenovka podle Anny
Mám tu pro vás jeden základ, ze kterého snadno vytvoříte obě varianty. No a to vše bez mouky!!
Tip na nedělní oběd: Dokonalá svíčková na smetaně krok za krokem
Receptů na svíčkovou na smetaně je nespočet. V každé rodině se totiž traduje trochu jiná verze, výsledek je však velmi podobný. A i vy si třeba časem do našeho základního receptu něco přidáte či jej poupravíte.
FOTO: Patík
Autor:lennie007
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena