Výborná příloha zejména ke zvěřině nebo masu připravenému na divoko.
Hodnocení
4.6
/ 5 (110x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
40 g
máslo
2 ks
hřebíček
3 lžíce
šípky
1 dl
červené víno
30 g
hladká mouka
3 dl
masový vývar
podle chuti
cukr
sůl
citronová kůra
citronová šťáva
Postup přípravy
Sušené nebo čerstvé šípky vypereme v teplé vodě a dáme vařit s troškou vody s hřebíčkem a citronovou kůrou.
Rozvařené šípky prolisujeme sítem, přidáme vývar, ochutíme solí, cukrem, citronovou šťávou a vínem. Potom omáčku zahustíme jíškou z másla a mouky, dohladka povaříme.
Šípková omáčka je výborná ke kančímu masu, ale bude slušet i vepřové pečínce připravené s kořením na zvěřinu. Šípkovou omáčku podáváme s knedlíkem.