1 dl | olej | |
4 ks | vejce | |
15 dkg | šunka | |
0.5 kg | cuketa | |
0.5 balíčku | kypřicí prášek do pečiva | |
2 dl | krupice | |
1 ks | velká cibule | |
15 dkg | tvrdý sýr | |
podle chuti | ||
---|---|---|
libeček | ||
koření na mleté maso | ||
čerstvá petrželka |
Cuketu oloupeme a nastrouháme, stejně tak šunku a tvrdý sýr. Nemusí být jen eidam, dobrý je i gouda, ementál, parmazán a další druhy i aromatičtějších sýrů. Záleží na stavu naší peněženky. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky, necháme ji zpěnit na kousku másla. V misce promícháme cuketu, šunku, sýr a osmaženou cibuli. Přidáme žloutky, olej, krupici, prášek do pečiva, nasekané bylinky a dochutím sypkým kořením na mleté maso. Naposled přijdou ušlehané bílky, které jen zlehka vmícháme do cuketové směsi. Směs na sekanou z cukety vlijeme do vymazaného a vysypaného plechu, rozprostřeme a dáme péct do vyhřáté trouby. Až nám začnou odstupovat okraje od plechu a sekaná z cukety začne být na povrchu zlatavá, máme hotovo. Rychlá sekaná z cukety je dobrá teplá i studená.
Cuketové lasagne krok za krokem: Letní oběd na jedničku
Zkuste oblíbené lasagne netradičně. S cuketou místo těstovin ve vegetariánské verzi vykouzlíte lehký a zdravý oběd, na kterém si pochutná celá rodina.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena