sůl | ||
1 ks | cibule | |
100 g | tvrdý sýr | |
3 ks | okurka sterilovaná | |
1 konzerva | sardinky pikant v olivovém oleji | |
2 lžíce | hořčice s pepřem | |
1 kelímek | pomazánkové máslo (150g) | |
na ozdobu | ||
---|---|---|
rajče | ||
paprika žlutá |
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, můžeme použít i červenou. Do misky vsypeme cibuli, "vyklepneme" máslo a vidličkou promícháme s pikantními sardinkami včetně oleje. Sýr i okurky nastrouháme nahrubo a přimícháme do pomazánky. Pak vmícháme hořčici a pomazánku podle chuti přisolíme; není potřeba moc. Rychlou rybičkovou pomazánku namažeme na plátky veky, slunečnicového či toastového chleba nebo na kolečka rohlíků. Můžeme ozdobit kouskem papriky či rajčete.
Zůstalo vám hodně vajec? Šup s nimi do pomazánky, salátu i tlačenky
Vykoledovaná vajíčka se dají zpracovat na mnoho způsobů. Každý má rád vejce jinak, proto jsme v redakci vybrali ty nejzajímavější a opravdu různorodé recepty našich čtenářů. Třeba najdete svého favorita a užijete vajíčka z Velikonoc na jedničku.
Recept na jarní pomazánku s pažitkou krok za krokem
Recept na velmi jemnou pomazánku z ricotty s chutí česneku a čerstvé pažitky. Chutná jen tak s pečivem, na jednohubkách, ale užijeme ji také jako dip.
Autor:Renata Hřebíčková
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena