Máte rádi asijskou kuchyni? Hledáte recept na opravdu dobrou čínu? Tady je! Recept na rychlou a chuťově vydařenou čínu z kuřecího masa, zeleniny a pár ingrediencí navíc. Je jednoduše skvělá, ať už jako přílohu zvolíte rýži nebo hranolky.
2-3 lžíce | olej | |
100 g | pórek | |
1 ks | paprika červená | |
1-2 lžičky | sójová omáčka | |
500 g | kuřecí maso | |
0.5 ks | cibule | |
1 konzerva | hrášek sterilovaný | |
podle chuti | ||
---|---|---|
1-2 lžíce | koření Čína |
1. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, očištěnou papriku na kostičky, pórek na půlkolečka, cibuli na proužky a z hrášku slijeme nálev.
2. Na pánev dáme rozehřát olej, přidáme cibuli a pórek a chvíli restujeme. Přidáme papriku, hrášek a ještě chvíli prohříváme, restujeme za puštění šťávy. Poté ke směsi vsypeme maso, přilijeme sójovou omáčku, koření a za občasného míchání dusíme, popř. můžeme podlít trochou vývaru nebo vody.
3. Jakmile je maso měkké, čínu odstavíme. Podle potřeby ještě dochutíme.
4. Rychlou kuřecí čínu podáváme ideálně s rýží. Lze ji podávat i s hranolky, americkými nebo vařenými brambory a tatarskou omáčkou. Já raději používám grilovací koření, čína se mi zdá takto chutnější.
TIP k přípravě kuřecí číny
Čínu z kuřecího masa povýšíme ještě o level víc, když ji před podáváním posypeme nasekaným čerstvým koriandrem.
Foto: Shutterstock.com
Levná a rychlá večeře: Kuřecí placičky se sýrem a bazalkou krok za krokem
Skvělý tip na rychlou a chutnou večeři. Kuřecí placičky si můžete vždycky obměnit přidáním oblíbené suroviny, kterou máte rádi, ale také podle toho, co máte v lednici.
Videorecept: Milujete asijskou kuchyni? Smažená rýže inspirovaná Thajskem vás nezklame
Máme pro vás skutečnou bombu - smaženou rýži s kuřecím masem, zeleninou a vejci na thajský způsob. Recept je jednoduchý a výsledný pokrm chuťově vyvážený a zároveň příjemně pikantní. Doporučujeme vyzkoušet!
Autor:devon80
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena