těsto | ||
---|---|---|
2 hrnečky | polohrubá mouka | |
2 ks | vejce | |
1 hrneček | mléko | |
0.5 hrnečku | rostlinný olej | |
1 hrneček | cukr | |
1 ks | prášek do pečiva | |
1 ks | vanilkový cukr | |
4-5 ks | hrušky | |
1 lžička | mletý badyán | |
2 lžičky | skořice mletá | |
na ozdobu | ||
2 lžíce | moučkový cukr |
Z mouky, vajec, mléka, cukru, vanilkového cukru, oleje, prášku do pečiva, špatky skořice a mletého badyánu si připravíme těsto. Hrušky dobře omyjeme, můžeme i oloupat ale nemusí to být. Hrušky nakrájíme na menší kostičky a v míse smícháme s těstem. Plech vyložíme pečícícím papírem, nalijeme na něj těsto a rozpálíme troubu.
Buchtu pečeme při 180 stupních cca 15 - 20 minut dozlatova. Upečení buchty můžeme zkontrolovat špejlí, pokud se těsto na špejli nelepí, je buchta hotová. Po vychladnutí nakrájíme a posypeme moučkovým cukrem. Hrušková buchta se skořicí a badyánem je opravdu rychle hotová a obvykle i rychle mizí, díky ovoci je velmi jemná a vláčná.
Víkendové pečení: Kakaová buchta s tvarohem nikdy nezklame
Moučníků a sladkých dezertů není nikdy dost. Proto je zde další FOTORECEPT s podrobným návodem. Tentokrát si upečeme kakaovo-tvarohovou buchtu.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena