1 stroužek | česnek | |
1 ks | cibule | |
120 ml | rostlinná smetana | |
0.5 ks | dýně Hokaido | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
voda | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
mletý pepř |
Dýni si očistíme, vydlabeme semínka a nakrájíme na kostky. Na oleji si orestujeme najemno nakrájenou cibuli a poté přidáme nakrájenou dýni, prolisovaný stroužek česneku a pár minut restujeme. Dýni zalijeme trochou vody nebo vývaru, tak aby byla z dýně do poloviny ponořena ve vodě, a vaříme doměkka. Přilijeme sojovou smetanu a rozmixujeme na jemné pyré. Hotovou dýňovou omáčku ochutíme solí a pepřem. Výborně chutná s noky a opečeným tempehem.
Dýňové hody: Vaříme z dýně od snídaně po večeři
Je tady půlka září, sychravější počasí a s tím i potřeba dopřát tělu syté pokrmy, které nám dodají vitamíny a hlavně nás zahřejí. K tomu nám skvěle poslouží právě dýně, ať už máslová, muškátová, špagetová a samozřejmě oblíbená Hokkaido. Pojďme si z dýně připravit snídani, oběd i rychlou večeři.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena