těsto | ||
---|---|---|
2 hrnky | polohrubá mouka | |
1 hrnek | cukr | |
2 ks | vejce | |
1 hrnek | mléko | |
0.5 hrnku | olej | |
0.5 ks | kypřicí prášek do pečiva | |
2 ks | vanilkový cukr | |
na ozdobu | ||
200 g | jahody | |
2 lžíce | cukr moučka |
Jahody, třešně, rybíz nebo jiné letní ovoce, to přímo volá po nadýchané bublanině, moučníku, který zvládne každý začátečník, nebo může jít o vaše první pečení s dětmi. Na těsto je potřeba jen pár ingrediencí, které určitě doma najdete a ovoce můžete vybrat podle chuti i vašich možností, hodí se opravdu téměř cokoli. My se dnes zaměříme na typickou letní klasiku - bublaninu s jahodami.
Budeme potřebovat dva hrnky polohrubé mouky, hrnek cukru, dvě vejce, hrnek mléka, půl hrnku oleje, půl prášku do pečiva a dva vanilkové cukry. Všechno smícháme dohromady, mícháme pečlivě a dostatečně dlouho, abychom získali těsto hladké a vláčné, bez hrudek. Poté vyložíme plech na pečení pečícím papírem a na něj vlijeme těsto. Nakonec těsto poklademe omytým a okapaným ovocem, v našem případě jahodami.
Jahodovou bublaninu dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečeme cca 20 minut, dokud nezezlátne. Necháme vychladnout a podáváme pokrájené na kousky a posypané moučkovým cukrem.
Pečení na víkend: Nadýchaná bublanina s ovocem nikdy nezklame
Rychlé, snadné a plné ovoce. Znáte snad jednodušší a vděčnější moučník než právě bublaninu? Nejlépe chutná samozřejmě s ovocem čerstvým, ale pokud máte domácí zásoby zavařeného či mraženého ovoce, můžete si ji dopřát vlastně kdykoli. Máme pro vás 5 skvělých receptů.
Ty nejlepší recepty z meruněk: Domácí knedlíky, bublaniny i marmelády jako od babičky
Meruňky už pomalu začnou dozrávat na našich zahrádkách. Jejich krátkou sezónu je třeba si dostatečně užít a nejlépe je také zamrazit, připravit z nich marmeládu či kompot. Ale kromě toho máme pro vás i prověřené recepty na výborné knedlíky z bramborového těsta a smetanové koláče, které vám budou mizet pod rukama.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena