4 ks | banán | |
350 g | polohrubá mouka | |
250 g | třtinový cukr | |
100 ml | olej | |
110 ml | sójové mléko natural | |
2 lžičky | jablečný ocet | |
1 balíček | kypřící prášek bez fosfátů | |
1 hrnek | rybíz |
1. V míse smícháme polohrubou mouku, cukr a kypřící prášek do pečiva. Přidáme rozmixované banány, mléko, olej a jablečný ocet. Pečlivě promícháme.
2. Těsto nalijeme do formiček na muffiny a ozdobíme omytým rybízem. Takto připravené muffiny dáme péct do rozehřáté trouby na 180 °C. Pečeme zhruba 40 minut. Před vyndáním z trouby ještě uděláme test špejlí, jestli se těsto nelepí.
3. Po upečení necháme rybízové muffiny zcela vychladnout a můžeme podávat.
Když není čas na pečení: Recept na rychlý koláč s rybízem
Dnes si podle FOTOPOSTUPU krok za krokem ukážeme, jak rychle připravit rybízový koláč s drobenkou. Je jednnoduchý, rychlý a výborný.
Rybíz právě dozrál: Vyzkoušejte rybízový koláč se sněhovou peřinou
Rybíz dozrál, proto je čas si z něj upéct velmi dobrý koláč. Ideální je červený rybíz, na recept však lze použít i rybíz bílý. Pouze černý rybíz není pro tento druh koláče vhodný.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena