1 špetka | sůl | |
100 g | máslo | |
100 g | cukr krupice | |
100 g | polohrubá mouka | |
náplň | ||
---|---|---|
cukr | ||
300-400 ml | mléko | |
1 ks | smetana na vaření | |
1 balíček | vanilkový pudinkový prášek | |
na ozdobu | ||
rybíz | ||
1 ks | želatina v prášku | |
podle potřeby | ||
tuk na vymazání | ||
mouka na vysypání |
1. Máslo necháme povolit, přidáme krupicový cukr, mouku, lehce osolíme a vypracujeme tužší těsto, které dáme do ledničky. Zatím si uvaříme hustý pudink (vanilkový nebo banánový) a dáme ho vychladnout. Až do vychladlého pudinku vmícháme smetanu na vaření.
2. Formičky na košíčky vymažeme tukem a vysypeme moukou, vtiskneme do nich těsto a na 10 minut pečeme v předehřáté troubě. Upečené košíčky vyjmeme z trouby a až trochu vychladnou, opatrně je vyklopíme, aby dokonale zchladly.
3. Košíčky naplníme pudinkem pomocí cukrářského sáčku, posypeme rybízem a potřeme želatinou, kterou jsme si připravili podle návodu na obalu. Rybízové košíčky podáváme jako sladké pohoštění.
Foto: Shutterstock.com
Vše o rybízu – druhy, prospěšné látky a využití v kuchyni
Rybíz je oblíbené bobulové ovoce, které najdeme snad na každé zahrádce. Pěstuje se červený, bílý nebo černý druh, ale na trhu je i růžová, sladší varianta. Právě v těchto letních dnech nastává doba sběru rybízu, a tak se o něm pojďme dozvědět něco víc.
Když není čas na pečení: Recept na rychlý koláč s rybízem
Dnes si podle FOTOPOSTUPU krok za krokem ukážeme, jak rychle připravit rybízový koláč s drobenkou. Je jednnoduchý, rychlý a výborný.
Autor:Thedarkangel
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena