1 lžička | kyselina citronová | |
1 kg | rybízová šťáva | |
0.5 kg | želírovací cukr 2:1 |
Rybíz vymačkáme v odšťavňovači. Šťávu nalijeme do nádoby na pečení chleba. Přidáme želírovací cukr a kyselinu citronovou. Lehce promícháme a pekárnu nastavíme na program jam/džem. Po 80 minutách je program ukončen. Rybízovou marmeládou naplníme vymyté sklenice, pevně uzavřeme a otočíme víčkem dolů. Necháme 5 - 10 minut stát a otočíme zpět. Rybízovou marmeládu z pekárny používáme podle potřeby.
Rybíz: Jak využít drobné ovoce z našich zahrádek?
Možná právě keříčky rybízu, jejichž větvičky jsou obalené dlouhými hrozny s černými nebo červenými plody a pod tíhou ovoce se sklánějí k zemi, by chtěl mít na své zahrádce nejeden z nás.
Když není čas na pečení: Recept na rychlý koláč s rybízem
Dnes si podle FOTOPOSTUPU krok za krokem ukážeme, jak rychle připravit rybízový koláč s drobenkou. Je jednnoduchý, rychlý a výborný.
Autor:sylver
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena