2 ks | vejce | |
150 g | máslo | |
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva | |
1 hrnek | cukr krupice | |
1 balíček | vanilkový cukr | |
2 hrnky | polohrubá mouka | |
1.5 hrnku | bílý jogurt | |
podle chuti | ||
---|---|---|
rybíz | ||
drobenka | ||
podle potřeby | ||
tuk na vymazání | ||
mouka na vysypání |
1. Rybíz si nejprve obereme z větviček, omyjeme a necháme na sítku okapat.
2. Podle oblíbeného receptu si připravíme drobenku. Z másla, mouky, cukru a vanilkového cukru si připravíme sypkou směs, kterou zalijeme jogurtem, přidáme vejce, prášek do pečiva a důkladně promícháme.
3. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech, hustě posypeme rybízem a nakonec i drobenkou, množstvím nešetříme. V troubě vyhřáté na 170 - 180 °C rybízovou buchtu upečeme dozlatova.
4. Rybízovou buchtu s drobenkou necháme mírně vychladnout, nakrájíme na kostky a podáváme. Množství těsta je na střední plech.
Vše o rybízu – druhy, prospěšné látky a využití v kuchyni
Rybíz je oblíbené bobulové ovoce, které najdeme snad na každé zahrádce. Pěstuje se červený, bílý nebo černý druh, ale na trhu je i růžová, sladší varianta. Právě v těchto letních dnech nastává doba sběru rybízu, a tak se o něm pojďme dozvědět něco víc.
Vzpomínka na dětství. Citronová babeta s rybízem krok za krokem
Citronovou babetu si možná vybavíte jako oblíbený moučník z dětství. Pojďme se ji dnes naučit připravit krok za krokem, aby byla voňavá, nadýchaná a vláčná, přesně tak, jak má být.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena