Nejdříve si připravíme rybí vývar. Rybí hlavu, odřezky a maso řádně omyjeme. Celer, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek oloupeme. Rybu a nakrájenou zeleninu (včetně cibule a česneku) vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme a přidáme celé koření. Vaříme zvolna přibližně 45 minut. Hotový vývar scedíme a podle potřeby dochutíme.
Připravíme si rybí knedlíčky. Uvařené rybí maso jemně usekáme. Máslo utřeme do pěny a přimícháme usekané maso, vejce, petrželku, sůl a mletý zázvor. Směs zahustíme strouhanou houskou a necháme asi 20 minut odležet. Z hmoty tvoříme malé knedlíčky, které zvolna vaříme ve vroucí osolené vodě 8 - 10 minut.
Hotové knedlíčky vkládáme do rybího vývaru až těsně před servírováním.