Rybí filé osolíme a podusíme na másle doměkka. Nakrájíme na kousky a necháme vychladit. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Hrášek, papriky a okurky necháme okapat. Papriky a okurky nakrájíme na kostičky.
Víno smícháme s vodou, vložíme bobkový list, nové koření, celý pepř a sůl. Přivedeme k varu, vložíme cibuli a vaříme, dokud se polovina tekutiny neodpaří. Necháme vychladnout. Vyjmeme celé kusy koření.
V míse promícháme udušené filé s cibulouvou zálivkou, sterilovaným hráškem a nakrájenou paprikou. Přidáme majonézu a podle potřeby dochutíme pepřem a solí. Necháme v chladu odležet.
Jemný rybí salát se zeleninou a majonézou podáváme s bílým pečivem.
Salát můžeme použít na obložené chlebíčky.