Troubu předehřejeme na 220 °C. Mouku prosejeme se špetkou solí do mísy. Vetřeme máslo, 50 g sýra a rozšlehané vejce. Zpracováváme nožem, až budeme mít vláčné těsto. Lehce ho prohněteme, vytvarujeme jako kouli a necháme 15 min v chladu.
Zatím co se těsto chladí, promícháme kousky lososa, kopr, kapary a zakysanou smetanu. Pořádně ochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
Na moukou poprášené pracovní ploše vyválíme a vykrájíme kolečka (místo formičky můžeme použít skleničku). Do středu každého kolečka naneseme trochu náplně, okraje potřeme vodou a kolečka přehneme napůl. Okraje k sobě dobře přitiskneme a pirožky klademe na vymazané plechy. Odkrojky těsta znovu vyválíme, vykrájíme a naplníme. Necháme na plechu 15 minut vychladit.
Pirožky potřeme mlékem, posypeme zbylým sýrem a pečeme 15-20 minut, nebo až budou zlatohnědé.
Hotové ruské pirožky s lososem podáváme se zakysanou smetanou s koprem, v níž se pirožky při jídle namáčejí.