1 stroužek | česnek | |
1 špetka | sůl | |
2 ks | rajče | |
100 g | rukola | |
1 špetka | pepř | |
4 ks | jarní cibulka | |
1 kelímek | tučný bílý jogurt |
Lístky rukoly omyjeme vlažnou vodou a dáme do mísy. Nakrájíme si rajčata na malé kostičky. Totéž provedeme i s jarními cibulkami (tmavě zelený konec doporučuji odstranit). Vše smícháme v míse. Do malé mističky dáme tučný bílý jogurt (je možné také použít zakysanou smetanu), do něj přidáme prolisovaný česnek, sůl a pepř. Dobře promícháme a přidáme k zelenině. Vše ještě jednou promícháme a salát je hotov. Rukolový salát s kousky rajčátek doporučuji podávat s tmavým pečivem.
Polníček a rukola v salátech: Lepší jste nejedli!
Polníček s rukolou patří mezí ty nejzdravější potraviny vůbec a dá se s nimi v kuchyni kouzlit, a to zejména při přípravě salátů. Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty z křupavého polníčku a jemně nahořklé rukoly, kterým sluší zejména chuťová kombinace s rajčátky, cibulí, doplněná o různé druhy sýrů, ryb a drůbežího masa.
Odlehčete jídelníček: Zelenina jako hlavní surovina
Nemusíte být nutně vegetariánem, abyste do jídelníčku častěji vpustili zeleninu - pro silnější imunitu i dobrý pocit, že děláte něco pro své zdraví. Navíc při přípravě těchto hlavních chodů ušetříte, protože spotřebujete zbytky surovin z lednice i spíže, přitom nasytíte celou rodinu.
Autor:Hanulina
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena