Rychlý a lehký salát vhodný jako předkrm i hlavní jídlo. Nenáročný recept spojující zajímavé chutě.
Hodnocení
3.9
/ 5 (22x)
Doba přípravy
10 min
Ingredience
2 ks
rajče
1 ks
mozzarella
1 hrst
vlašské ořechy
4 plátky
uzený losos
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
salát
0.5 balíčku
rukola
podle potřeby
olivový olej
Postup přípravy
Rukolu opláchneme, vložíme na talíř a zakápneme olivovým olejem. Vlašské ořechy nasekáme na menší kousky. Mozzarellu nakrájíme na plátky, uzeného lososa a rajčata na kousky.
Rukolu na talíři posypeme nasekanými ořechy. Na rukolu rozložíme nakrájenou mozzarellu, rajčata a to vše jemně posolíme a popepříme. Nakonec přidáme nakrájeného uzeného lososa.
Rukola salát můžeme podávat s čerstvou či zapečenou bagetkou, chutná i jen tak samotný.