150 g | slanina | |
4 ks | cibule | |
1 ks | cuketa | |
1 ks | kuře | |
1 ks | klobása | |
2 ks | paprika červená | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
tymián | ||
kari koření | ||
mletý černý pepř |
Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky, očištěnou cuketu na kolečka, klobásu také na kolečka. Papriky očistíme a nakrájíme na menší dílky, slaninu na drobné kostky. Směs zeleniny vložíme do pekáče a necháme péct v troubě asi 20 minut při teplotě 180 °C. Kuře vykostíme a odstraníme kůži, maso pokrájíme na větší kostky. Přidáme k zelenině do pekáče. Zeleninu a maso osolíme a opepříme. Podle chuti přidáme další koření například tymián nebo kari. Už jen dopečeme doměkka, trvá to asi 40 minut. Zeleninu a maso lze také napíchnout na jehlu nebo špejli a připravit tak klasické špízy. Jako příloha k rozloženým špízům se hodí dušená rýže, hranolky, brambory nebo bramborová kaše.
Grilujeme kuřecí maso: Perfektně propečené kuřecí špalíčky, stehna i špízy
Grilování při nižší či střední teplotě, dostatečně nahřátý a olejem potřený rošt, ale také použití termosondy pro kontrolu vnitřní teploty, to jsou základní předpoklady pro dobře propečené kuřecí maso. Přinášíme vám 8 receptů, které doporučujeme zařadit na grilovací seznam.
Letní grilování po vegansku: Zeleninový špíz s tofu krok za krokem
Výborná kombinace zeleniny a uzeného tofu na jedné špejli. To je tutovka na letní grilování.
Autor:cubeec
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena