2 plátky | hovězí roštěná | |
marináda | ||
---|---|---|
3 stroužky | česnek | |
2 lžíce | olej | |
150 ml | jogurt | |
1 lžička | hořčice | |
1 lžíce | ostrý kečup | |
podle chuti | ||
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
trojobal | ||
2 ks | vejce | |
hladká mouka | ||
nastrouhaná houska | ||
podle potřeby | ||
olej na smažení |
Plátky roštěnek zbavíme blan, velmi tence je rozklepeme osolíme a opepříme. Pokud budou kusy masa příliš velké, můžeme je rozdělit na poloviny. Potom je vložíme do marinády a necháme alespoň 2 dny odležet. Příprava marinády. Jogurt promícháme s prolisovaným česnekem, kečupem, hořčicí a citronovou šťávou. Nakonec do marinády vmícháme olivový olej. Odleželé roštěnky neočišťujeme od marinády a obalujeme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme jen krátce v rozpálené vyšší vrstvě oleje nebo fritéze dozlatova. Hotové řízky necháme okapat na papírové utěrce. Pro úspěch tohoto receptu je důležité použít vyzrálé maso, dodržet dobu marinování a smažení. Roštěnkové řízky podáváme s pečeným nebo vařeným bramborem a čerstvou zeleninou.
Recept na smažený kuřecí řízek krok za krokem
Umíte připravit dokonale usmažený řízek? Dnes se podíváme na ten kuřecí. Recept krok za krokem.
Snadný recept na obrácený řízek krok za krokem
Obrácené řízky jsou rychlé, snadné a nenáročné i pro kuchaře začátečníka. Vyzkoušejte recept z vepřového masa podle podrobného návodu.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena