Roštěnky očistíme, omyjeme, osušíme a zlehka naklepeme. Máslo utřeme se sardelovou pastou a pepřem. Maso z obou stran potřeme sardelovým máslem, zakapeme bílým vínem a v uzavřené plastové krabici necháme odležet v chladu nejméně 2 hodiny.
Mezitím si připravíme omáčku. Kapary jemně usekáme a umícháme s majonézou a smetanou dohladka. Podle chuti osolíme, opepříme a okyselíme citronovou šťávou.
Plátky masa pečeme na roštu z každé strany 3 - 4 minuty. Záleží na síle masa. Potom maso odstavíme z žáru a necháme ještě asi 3 minuty dojít. Připravujeme-li větší počet roštěnek můžeme je před podávámím uchovat v teplém litinovém hrnci.
Roštěnky na roštu se sardelovým máslem podáváme s opečeným bramborem nebo pečivem. Kaparovou omáčku servírujeme zvlášť v mističkách.