Jednoduchá příprava na bonbony, kterými nikdo nepohrdne. Vhodné i pro návštěvy.
Hodnocení
4.8
/ 5 (21x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
Ostatní
Voda2 lžíce
Cukr krupice3 lžíce
Hořká čokoláda50 g
Mandle (loupané)120 g
Čokoláda mléčná100 g
Podle potřeby
Cukr moučka
Postup přípravy
Tři lžíce cukru dáme vařit s 2 lžícemi vody. Mícháme, dokud se cukr nerozpustí a sirup nezhoustne. Mandle dáme do mísy a přelijeme je sirupem. Promícháme.
Pomocí dvou lžic tvoříme ze směsi malé hrudky, které přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Hrudky rocher posypeme moučkovým cukrem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C 3 - 4 minuty.
Mezitím nalámeme čokoládu, kterou rozpustíme ve vodní lázni.
Mandlové hrudky namáčíme v čokoládě a necháme vystydnout na mřížce.
Rocher podáváme jako bonbon či cukroví.
Ahoj Jirko,stačí ,když pužijeme dlouhé kuchynské pinze a čokolády se rukami ani nedotkneme a nebudeme upatlaný:-)Jinak,, Rocherky,, jsou moc dobré,přeji příjemný den a příjemné vaření,Sussi