Jídla z ledvinek jsou chutná, ale je nutná dobrá příprava včetně očištění a promytí
Hodnocení
3.0
/ 5 (178x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
3 lžíce
olej
sůl
1 lžička
majoránka
1 ks
cibule
400 g
rýže
100 g
žampiony
mletý bílý pepř
500 g
vepřová ledvina
1 lžíce
polévkové bylinky
100 g
strouhaný parmazán
Postup přípravy
Cibuli oloupeme a jemně posekáme. Osmažíme ji na rozehřátém oleji.
Přidáme dobře očištěné a omyté ledvinky nakrájené na plátky a spolu s kousky žampionů krátce podusíme. Potom osolíme, okořeníme, přidáme propranou rýži, zalijeme půl litrem vody a dusíme.
Když je vše měkké, vmícháme parmezán a podáváme.