sůl | ||
3 ks | vejce | |
3 lžíce | smetana | |
10 ks | květ černého bezu | |
podle chuti | ||
---|---|---|
koření | ||
podle potřeby | ||
hladká mouka |
Na obalení si vyšleháme jemné těstíčko z vajec, smetany, soli a mouky. Pro tento recept se nejlépe hodí polorozvinuté květy černého bezu - kosmatice. Květy nejprve opereme ve studené vodě a necháme okapat. Následně je okořeníme a obalíme ve hladké mouce. Nakonec květy černého bezu a obalíme v těstíčku. Obalené květy smažíme v horkém oleji na vysoké pánvi nebo ve fritovacím hrnci. Nejlepší přílohou k obalované kosmatici je bramborová kaše a zeleninový salát. Řízky z kosmatice můžeme podávat i nasladko dochucené skořicí.
Recept na bezovou marmeládu krok za krokem
Květy černého bezu mají široké využití. Dnes se z nich podle podrobného FOTONÁVODU naučíme voňavou marmeládu.
Bezové květy v kuchyni: Zkuste recept na domácí bezovou limonádu
Bezová květenství jsou snadno dostupná a lze z nich připravit široké spektrum (nejen) nápojů. Dnes to bude osvěžující voňavá bezová limonáda. FOTORECEPT vše usnadní.
Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena