Jistě máte rádi klasiku - ale vepřový řízek s knedlíkem? Kombinace, která je velmi chutná a je tradicí i v našich kuchyních.
Hodnocení
3.1
/ 5 (104x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
1x
Ingredience
sůl
mletý černý pepř
4 plátky
vepřová krkovice
na obalení
1 ks
vejce
4 lžíce
strouhanka
2 lžíce
hladká mouka
příloha
250 g
kysané zelí
houskový knedlík
Postup přípravy
Plátky vepřové krkovičky naklepeme, kraje nakrojíme. Maso osolíme a posypeme pepřem. Pak porce obalíme v trojobalu a na oleji upečeme doměkka.
Povaříme si kyselé zelí, které zčásti zalijeme vodou a můžeme mírně osladit cukrem. Knedlíky nakrájíme a ohřejeme.
Upečené řízky Pavlišov podáváme s kyselým zelím a houskovým knedlíkem. Knedlíky a zelí přelijeme rozpuštěným máslem.