Všechnu zeleninu dobře omyjeme a rajčata zbavíme bubáků. Římský salát podélně nařežeme asi na 2 cm široké pásy a potom nakrájíme na nudličky. Ředkvičky nakrájíme podle velikosti na půlkolečka nebo na plátky stejně jako cherry rajčata. Rajčata a salátovou okurku nakrájíme na kostičky.
K nakrájené zelenině přidáme po lžičce umeocet a panenský olivový olej, vmícháme bílý jogurt a okořeníme podle chuti solí, čerstvě mletým pepřem a chilli kořením.
Pokud potřebujeme více sytou variantu salátu, přidáme šálek uvařené vychladlé rýže nebo těstovin a 150 g tvrdého sýra nakrájeného na kostičky. Milovníci masa si mohou nakrájet 200 g kuřecí, krůtí nebo vepřové šunky na kostičky a promíchat.
Římský salát v jogurtu podáváme podle chuti k různým příležitostem samotný nebo s pečivem.