těsto | ||
---|---|---|
8 ks | vejce | |
80 g | máslo | |
40 g | kakao | |
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva | |
200 g | cukr krupice | |
300 g | hladká mouka | |
6 lžic | teplá voda | |
1 lžička | kypřicí prášek do perníku | |
krém | ||
8 lžic | cukr krupice | |
1 balíček | vanilkový cukr | |
800 ml | smetana ke šlehání | |
1.5 balíčku | dortové želé | |
375 ml | mléko polotučné |
Ze žloutků a cukru ušleháme hustou pěnu a lžící po malých dávkách přidáváme vodu. Opatrně zašleháváme tekuté zchladlé máslo. Po malých dávkách vsypáváme směs mouky, kakaa, kypřícího prášku a prášku do perníku. Těsto promícháme. Ušleháme sníh a zlehka vmícháme. Těsto hned rozetřeme na pečícím papírem vyložený plech. Korpus na řezy Kinder pečeme 12 - 15 minut při 180 °C. Poté překlopíme na rovnou podložku a rozřežeme napůl. Krém: Smícháme vanilkový a krupicový cukr. V rendlíku přivedeme k varu mléko, za stálého míchání rozpustíme směs cukrů. Želatinu necháme nabobtnat v trošce vody. Po částech vmícháme želatinu do vlažného mléka. Rychle zašleháme do šlehačky připravené z čerstvé smetany ke šlehání. Řezy Kinder naplníme krémem, korpusy přiklopíme k sobě a necháme v lednici zatuhnout. Poté krájíme na kostky či obdélníčky.
Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky
Milujete čokoládu? Čokoláda byla vždy spojována s pocitem štěstí a v těchto pochmurných dnech si potřebujeme zlepšovat náladu. Vyzkoušejte 10 neodolatelných receptů!
Autor:aurela
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena