skořice | ||
3-4 lžíce | cukr krupice | |
2 lžíce | citronová šťáva | |
800 g | reveň | |
300 ml | třešňová šťáva | |
na ozdobu | ||
---|---|---|
4 lístky | máta | |
150 ml | kysaná smetana | |
1 balíček | vanilkový cukr | |
3 kapky | vanilkové aroma | |
příloha | ||
12 ks | cukrářské piškoty |
Reveň očistíme, opláchneme a nakrájíme na kostky. Do hrnce nalijeme třešňovou šťávu a přivedeme ji k varu. Vsypeme reveň a asi na 8 minut podusíme. Kompot ochutíme citronovou šťávou, skořicí i cukrem, odstavíme a necháme vychladnout. Kysanou smetanu smícháme s vanilkovým cukrem a vanilkovou esencí. Reveňový kompot rozdělíme do misek, obložíme cukrářskými piškoty a každou porci ozdobíme kopečkem vanilkové smetany a lístkem máty.
Reveň neboli rebarbora: Užijte si ji v koláči, ale poznejte i její negativa
Co o rebarboře nevíte? Zjistili jsme pro vás pár zajímavostí, které vás určitě překvapí.
Fantastické recepty z rebarbory: Rebarborový koláč 8x jinak
Rebarbora je bohatá na kyselinu citronovou a jablečnou, také vitamíny skupiny B, pomáhá při detoxikaci organismu, podporuje metabolismus a posiluje krvetvorbu. Dezertům a moučníkům dodává svěží chuť. A jak využít rebarboru neboli reveň při vaření? Nejlépe do koláče!
Autor:Renata Hřebíčková
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena